Egyszerű, gyors és pontos látásvizsgálat a Hoya EyeGenius rendszerével

Ahány optika, annyi fajta látásvizsgálat – sokuk nem elég pontos, sokáig tart vagy nagyon körülményes. A Hoya EyeGenius rendszer mindegyik problémát kiküszöböli: ez a forradalmian új eszköz gyorsan, kényelmesen és pontosan dolgozik, így alig tíz perc alatt meghatározza, milyen lencsére van szükség!

A Hoya EyeGenius eszközzel a teljes látásvizsgálat elvégezhető, azaz a hagyományos és a binokuláris vizsgálat is egyaránt. Amíg a hagyományos látásvizsgálat külön-külön koncentrál a két szemünkre, addig a binokuláris vizsgálat azt is megállapítja, hogy a szem tér- és mélységlátása megfelelően működik-e. Binokuláris látásnak nevezzük azt, amikor a két szem képes egyetlen képet közvetíteni az agynak, ha ez nem működik megfelelően, akár rejtett kancsalság is fennállhat, amely szemfáradtsággal és fejfájással járhat. A Hoya EyeGenius mindkét vizsgálatot magában foglalja.

Ezen felül az EyeGenius képes a nézővonalak nem megfelelő irányát is meghatározni. Ha a nézővonalak egyike elcsúszik, fixáció diszparáció lép fel, ami olyan tünetekkel járhat, mint a fej-, nyak- és hátfájás, égő szemek, fényérzékenység vagy fókuszálási nehézségek. Ezek a tünetek egyre gyakoribbak napjainkban, mivel rengeteg időt töltünk különböző digitális képernyők előtt, és az ezek közötti folyamatos váltás, nagyon megerőlteti a szemünket. A jelenség könnyen korrigálható, de ahhoz, hogy megállapítsuk az ehhez szükséges prizmaértéket, pontos vizsgálatokra van szükség. A Hoya EyeGenius ebben is a segítséget nyújt.

A rendszer előnye az is, hogy nagyon gyorsan elvégezhető vele a vizsgálat, nincs szükség közben prizmás próbalencsékre, ez pedig megkönnyíti és felgyorsítja az eljárást. A Hoya EyeGenius több mint hatvanféle vizsgálati módszert tartalmaz, köztük a hagyományos és binokuláris ellenőrzések számos fajtáját.

Az EyeGenius a svájci Institute of Optometry Olten kutatóegyetemmel közreműködve került kifejlesztésre. A rendszer és a vizsgálati módszer 6 éves kutatás-fejlesztési munka eredménye. Jelenleg ez az egyik legbiztosabb módszer arra, hogy a fixáció diszparációt pontosan megállapíthassuk, ráadásul gyors és interaktív – így a páciens maga is valódi részese a vizsgálatnak.

Érdeklődöm