Haladjon a korral!

Remélem, nem érzi úgy, hogy sokat rágják a fülét a hallása miatt, és nem ereszti el a füle mellett, ha hallásszűrésre hívják, mert ha kipróbál egy mai, modern hallókészüléket, egyből fülig ér a szája!
A csökkent hallás nem csak az érintettnek, hanem a környezetében élőknek is problémát jelent, mely természetesen visszahat a nagyothalló személyre. Az emberi kapcsolatok fenntartásának egyik legfontosabb része a beszéd. Azoknál, akik ezt nem hallják vagy nem értik meg, csorbát szenved a kommunikáció gördülékenysége. Később ez elmagányosodáshoz vezethet, melyet időskorban tovább fokoznak az egészségügyi problémák, amelyekre később derülhet fény a ritkább és felületesebb beszélgetések miatt.
A hallásállapot felmérését indokolt esetben hallásrehabilitáció követi. Az emberi fül a 20 és 20.000 Hz közötti hangokat érzékeli. A hallókészülékek ebből a beszédértés szempontjából legfontosabb, 250-500 -tól 8.000-10.000 Hz-ig terjedő tartományt fedik le.
A rehabilitáció során megkísérelnek egy korábbi előnyösebb állapotot helyreállítani. Ez azonban nem jelenti azt, hogy új fület kap a nagyothalló. A hallókészülék egy segédeszköz, mely segíti az egyént a hallásban.

Érdeklődöm