Szemüveges diákok

Szemüveges diákok

Közkeletű sztereotípia, hogy a szemüvegesek okosabbak. Liának nem volt szüksége szemüvegre ahhoz, hogy kitűnő eredményeket érjen el az iskolában…
Nehézséget okozott viszont számára, hogy az olvasás és az írás hosszú ideig tartó közelre nézést igényel, ezért gyakran fájt a feje … Szülei elhozták hozzánk látásvizsgálatra, és a megfelelő szemüveggel sikerült megszüntetni a panaszait.

Tovább …
Mi az a rejtett kancsalság?

Mi az a rejtett kancsalság?

Jellemzője: a hagyományos értelemben vett kancsalsághoz képest külső jele szinte nincs is, sőt gyakran konkrét látási panaszokat sem okoz a szemizom egyensúly zavara, avagy a rejtett kancsalság. Valójában a párhuzamos szemállás csak az idegrendszer szabályozó folyamatai segítségével valósul meg, és ez az állandó plusz erőfeszítés, ami panaszokhoz vezet.

Tovább…
Mi vár Önre a binokuláris látásvizsgálaton?

Mi vár Önre a binokuláris látásvizsgálaton?

Minden vizsgálat egy alapos anamnézissel kezdődik, amikor felmérjük a páciens panaszait. Itt már általában kiderül, hogy szükséges -e a binokuláris vizsgálat vagy maradhatunk a klasszikusnál.

Tovább…
Mit kell tudni a prizmás szemüveg megszokásáról?

Mit kell tudni a prizmás szemüveg megszokásáról?

A prizmás korrekcióval a túlerőltetett szemizmokról vesszük le a terhelést, hogy enyhüljenek vagy megszűnjenek a kínzó panaszok. Pl.: homlok-, halántéktáji fejfájás, migrén, frontérzékenység, karikás, fáradt szemek, összpontosítási problémák, gyermekek esetén tanulási, koncentrációs nehézségek, gyengébb fényviszonyok között nehezebb tájékozódás, fényérzékenység, fáradtan homályos látás, szemüveg megszokási problémák, a 3D-s térbeli érzékelés hiánya, vagy csökkent képessége stb.

Tovább…
Akiknek már segített a prizmás szemüvegkorrekció...

Akiknek már segített a prizmás szemüvegkorrekció…

Halász Fanni kislány kora óta optikánkba jár, ám a legutóbbi vizsgálat során már nemcsak arról számolt be, hogy nem lát elég élesen régi szemüvegével. Már fejfájásra is panaszkodott, így indokolttá vált nála a binokuláris látásvizsgálat. A vizsgálat bár a megszokotthoz képest hosszabb volt és több koncentrációt igényelt, de Fanni számára nem járt semmilyen kellemetlenséggel.

Tovább…
Kontaktlencse illesztés, betanítás, kontroll

Kontaktlencse illesztés, betanítás, kontroll

Ha Ön kontaktlencsét szeretne viselni, akkor először ugyanúgy látásvizsgálatra van
szükség, mint szemüveg felírás esetén.
Nemcsak a kontaktlencse illesztésre, a viselet módszerének elsajátíttatására, de a kontroll
vizsgálatokra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy Ön valóban úgy érezze: TELJESKÖRŰEN
GONDOSKODUNK SZEME VILÁGÁRÓL!

Tovább…
Optimista optometrista

Optimista optometrista

Mindig mosolyog, rendkívül alapos, szereti a kihívásokat. Ez az első 3 dolog, ami Illés Juditról, frissen végzett optometristánkról eszünkbe jut. Ha szeretnék kicsit jobban megismerni őt, mielőtt eljönnének hozzá látásvizsgálatra, olvassák el ezt a rövid beszélgetést vele.

Tovább…