Velünk tisztán hallja a világot!

Velünk tisztán hallja a világot!

Önnek jó a hallása? A hallásveszteséggel élők általában éveket várnak, mire rászánják magukat a hallásvizsgálatra, és elfogadják, ha esetleg hallókészüléket kell viselniük.
Üzletünk több, mint 10 éve hallásközpontként is működik, ezért igyekszünk ezt a profilunkat is a szélesebb közönség számára bemutatni. Szeretnénk, hogy az érintettek minél több információhoz jussanak, ezért megkértük egyik kedves páciensünket, Farkas Lászlónét, hogy ossza meg Önökkel hallókészülékes tapasztalatait.

Tovább…
Szemüveges diákok

Szemüveges diákok

Közkeletű sztereotípia, hogy a szemüvegesek okosabbak. Liának nem volt szüksége szemüvegre ahhoz, hogy kitűnő eredményeket érjen el az iskolában…
Nehézséget okozott viszont számára, hogy az olvasás és az írás hosszú ideig tartó közelre nézést igényel, ezért gyakran fájt a feje … Szülei elhozták hozzánk látásvizsgálatra, és a megfelelő szemüveggel sikerült megszüntetni a panaszait.

Tovább …
Mi az a rejtett kancsalság?

Mi az a rejtett kancsalság?

Jellemzője: a hagyományos értelemben vett kancsalsághoz képest külső jele szinte nincs is, sőt gyakran konkrét látási panaszokat sem okoz a szemizom egyensúly zavara, avagy a rejtett kancsalság. Valójában a párhuzamos szemállás csak az idegrendszer szabályozó folyamatai segítségével valósul meg, és ez az állandó plusz erőfeszítés, ami panaszokhoz vezet.

Tovább…
Mi vár Önre a binokuláris látásvizsgálaton?

Mi vár Önre a binokuláris látásvizsgálaton?

Minden vizsgálat egy alapos anamnézissel kezdődik, amikor felmérjük a páciens panaszait. Itt már általában kiderül, hogy szükséges -e a binokuláris vizsgálat vagy maradhatunk a klasszikusnál.

Tovább…
Mit kell tudni a prizmás szemüveg megszokásáról?

Mit kell tudni a prizmás szemüveg megszokásáról?

A prizmás korrekcióval a túlerőltetett szemizmokról vesszük le a terhelést, hogy enyhüljenek vagy megszűnjenek a kínzó panaszok. Pl.: homlok-, halántéktáji fejfájás, migrén, frontérzékenység, karikás, fáradt szemek, összpontosítási problémák, gyermekek esetén tanulási, koncentrációs nehézségek, gyengébb fényviszonyok között nehezebb tájékozódás, fényérzékenység, fáradtan homályos látás, szemüveg megszokási problémák, a 3D-s térbeli érzékelés hiánya, vagy csökkent képessége stb.

Tovább…
Akiknek már segített a prizmás szemüvegkorrekció...

Akiknek már segített a prizmás szemüvegkorrekció…

Halász Fanni kislány kora óta optikánkba jár, ám a legutóbbi vizsgálat során már nemcsak arról számolt be, hogy nem lát elég élesen régi szemüvegével. Már fejfájásra is panaszkodott, így indokolttá vált nála a binokuláris látásvizsgálat. A vizsgálat bár a megszokotthoz képest hosszabb volt és több koncentrációt igényelt, de Fanni számára nem járt semmilyen kellemetlenséggel.

Tovább…
Kontaktlencse illesztés, betanítás, kontroll

Kontaktlencse illesztés, betanítás, kontroll

Ha Ön kontaktlencsét szeretne viselni, akkor először ugyanúgy látásvizsgálatra van
szükség, mint szemüveg felírás esetén.
Nemcsak a kontaktlencse illesztésre, a viselet módszerének elsajátíttatására, de a kontroll
vizsgálatokra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy Ön valóban úgy érezze: TELJESKÖRŰEN
GONDOSKODUNK SZEME VILÁGÁRÓL!

Tovább…
Optimista optometrista

Optimista optometrista

Mindig mosolyog, rendkívül alapos, szereti a kihívásokat. Ez az első 3 dolog, ami Illés Juditról, frissen végzett optometristánkról eszünkbe jut. Ha szeretnék kicsit jobban megismerni őt, mielőtt eljönnének hozzá látásvizsgálatra, olvassák el ezt a rövid beszélgetést vele.

Tovább…
Szemüveg megszokási kisokos

Szemüveg megszokási kisokos

Fontos számunkra, hogy az új szemüveg megszokása kellemes élmény legyen Ön számára. Kérjük, olvassa el rövid tájékoztatónkat, hogy felkészülhessen a kezdeti időszakban esetlegesen előforduló szokatlanságokra.

Tovább…
Mi, szemüvegesek 1. Rész: Szemüvegviselés kisiskolás korban

Mi, szemüvegesek 1. Rész: Szemüvegviselés kisiskolás korban

Van, aki, már gyermekkorában, van, aki kamaszként vagy fiatal felnőttként, de az is előfordulhat, hogy csak 40 éves kora után lépi át először az ember egy optika küszöbét. Egyvalami viszont biztosan állítható: előbb vagy utóbb mindenkinek szüksége lesz valamilyen látássegítő eszközre, ezért nem árt tájékozódni a lehetőségekről. Arról nem is beszélve, hogy szemünk világa a digitális eszközök korában még féltettebb kincsünkké vált.

Tovább…
Mi, szemüvegesek 2. Rész: Tinédzser trend

Mi, szemüvegesek 2. Rész: Tinédzser trend

A tinédzserek szemüvegviselési kultúráját nagyban segítette, hogy az elmúlt években a divat nélkülözhetetlen kellékei lettek a műanyag szemüvegkeretek. Bukor Bianka családjában és baráti körében is több szemüveges található, ezért már egy ideje őt is foglalkoztatta a gondolat, hogy végre választ egy új, divatos szemüveget magának, ami majd nem lapul a fiók mélyén.

Tovább…
Mi, szemüvegesek 3. Rész: Egyéni megoldások (nem csak) egyéniségeknek

Mi, szemüvegesek 3. Rész: Egyéni megoldások (nem csak) egyéniségeknek

Szabó Dóra az utóbbi években grafikusi munkájával rengeteget hozzátett üzletünk arculatának alakulásához. Talán azért is tud egyes termékeink reklámozásához kreatívabbnál kreatívabb ötletekkel előrukkolni, mert közülük többet már ő maga is próbált. Idővel ugyanis kiderült, hogy Dórinak nemcsak a meglátásai egyediek, hanem látáskorrekciója is különleges megoldásokat igényel: Hosszas fejfájás és orvoslátogatások után, a helyben elvégzett Hoya EyeGenius látásvizsgálat derített fényt a valódi problémámra, amit prizmás szemüveglencsék segítségével azonnal orvosolni tudtunk.

Tovább…
Mi, szemüvegesek 4. Rész: Szemüvegviselés 40 év felett

Mi, szemüvegesek 4. Rész: Szemüvegviselés 40 év felett

A negyedik X betöltése után előfordulhat, hogy már nem boldogulunk egyetlen szemüveggel a világban: külön szemüveg kell a távollátáshoz, az olvasáshoz, nem is beszélve a monitor előtt töltött időről.. Érthető, hogy ennyi szemüveg számontartása sok bonyodalmat tud okozni az ember életében. A lencsegyártó cégek folyamatos fejlesztéseikkel azon dolgoznak, hogy a lehető legtökéletesebb multifokális lencsét alkossák meg, amely képes helyettesíteni az előbbiekben felsorolt szemüvegtípusokat.

Tovább…
Mi, szemüvegesek 5. Rész: Kontaktlencse-viselés

Mi, szemüvegesek 5. Rész: Kontaktlencse-viselés

Akiknek még mindig nem sikerült megbarátkozniuk a szemüvegviselés gondolatával, viszont látásproblémával küzdenek, azoknak ajánljuk napi vagy havi lejáratú kontaktlencséinket. A kontaktlencse-illesztés elsajátíttatására, a rendszeres kontrollra nagy hangsúlyt fektetünk üzletünkben a későbbi szembetegségek elkerülése érdekében. Természetesen a kontaktlencseviselőknek is szükségük van szemüvegre, hiszen a kontaktlencsék többsége napi 6-12 órán át viselhető biztonsággal.

Tovább…