Szemüveges diákok

FARKAS LIA

Közkeletű sztereotípia, hogy a szemüvegesek okosabbak. Liának nem volt szüksége szemüvegre ahhoz, hogy kitűnő eredményeket érjen el az iskolában …

Nehézséget okozott viszont számára, hogy az olvasás és az írás hosszú ideig tartó közelre nézést igényel, ezért gyakran fájt a feje … Szülei elhozták hozzánk látásvizsgálatra, és a megfelelő szemüveggel sikerült megszüntetni a panaszait.

Már két nap alatt ki tudok olvasni egy 215 oldalas könyvet anélkül, hogy fájna a fejem vagy szédülnék – újságolta nekünk lelkesen Lia a legutóbbi kontrollon. Mindig nagy öröm számunkra, ha mi is hozzá tudunk járulni kis pácienseink sikereihez. Lia amióta szemüveges, az egyik kedvenc időtöltése az olvasás.

MOLNÁR BÁLINT

Már egyre több diák tudja, hogy nemcsak a homályos látás miatt érdemes látásvizsgálatra jelentkezni hozzánk …

Az iskolában tartósan közelre kell fókuszálniuk a tanulóknak, hiszen olvasni és írni szinte minden tanórán szükséges. Ez eleve megterhelő, de ha a szemizmok nem megfelelően működnek, az nagy megerőltetést jelent a központi idegrendszer számára, és komoly panaszokat okozhat. Egy binokuláris látásvizsgálattal erre is megoldást találhatunk!

Molnár Bálint két éve járt először nálunk látásvizsgálaton, ahol elsőként ő is fejfájásra panaszkodott. Prizmás szemüvegkorrekcióval sikerült megoldást találni problémájára: fejfájása megszűnt és írásképe, valamint olvasási kedve is sokat javult. Bár kamaszként először meg kellett barátkoznia a szemüvegviselés gondolatával, de hamar megtapasztalta, ha nem hordja a szemüvegét, akkor újra számolnia kell a kínzó fejfájással…

FEKETE GRÉTA

Rengeteg diák keresi fel üzletünket különféle látásproblémákkal. A RÖVIDLÁTÓ FIATALOK figyelmébe ajánljuk Gréta történetét …

Fekete Gréta kisiskolás kora óta rövidlátó, évek óta optikánkban készítteti szemüvegét. A fél évvel ezelőtti vizsgálaton merült fel lehetőségként a Hoya MiYOSMART szemüveglencse használata számára. Mivel a rövidlátás jellemzően a húszas évek közepéig jelentősen fokozódik, így a 16 éves Grétának optimális választás ez a forradalmian új termék.

Külső megjelenésében semmiben sem különbözik ez a szemüveglencse a hagyományos, rövidlátás korrigálására használtaktól, ami világújdonsággá teszi, az a technológiája. A MiYOSMART egy olyan speciális szemüveglencse, melynek elülső felszínén több száz apró lencsesziget található, amely képes lassítani a rövidlátás fokozódását. Gréta arról számolt be, hogy az első néhány napban volt csak furcsa számára új szemüveglencséje, de utána már a korábban megszokott látáskomfortot érezte.

A MiYOSMART azonban nemcsak egy terméket jelent, hanem egy komplett látásgondozást.
Optometristáink és optikusaink 2 éven keresztül 3 hónapos rendszerességgel ellenőrzik a szemüveg teljesítményét, illetve a páciens látását. Gréta esetében mind a 3 hónapos, mind a féléves kontroll igazán bíztató, beváltotta a MiYOSMART-hoz fűzött reményeket.

Scroll to Top